Brüsszel szerint röhejes Orbán „sorosozása”

Az Európai Bizottság szerint nem Soros György vagy bárki más tervét hajtják végre.

Katona Mariann
2017. 07. 17. 19:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte zavarba ejtő, hogy reagálni kell rá, annyira röhejes – az Index.hu Eurológus blogja szerint ezekkel a szavakkal kommentálta az Európai Bizottság (EB) alelnöke Orbán Viktor „migránsozását”. A miniszterelnök másfél hete, az állami rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy Brüsszelben Soros György bevándorlási tervét hajtják végre, ennek egyik része, hogy évente egymillió migránst hozzanak be Európába. „Nem mi döntenénk el, kit fogadunk be” – mondta akkor a kormányfő.

Frans Timmermans amellett, hogy röhejesnek tartotta a feltételezést, úgy érezte, mégis reagálniuk kell rá, mert annyira elterjedt a hír Magyarországon. Úgyhogy cáfolta, hogy a Bizottság „Soros úr vagy bárki más terveit hajtaná végre”. Leszögezte, hogy az Európai Unió (EU) nem kérte, hogy évente egymillió migránst hozzanak be, és az uniós menekültügyi ügynökség sem akarja megfosztani a tagállamokat a joguktól, hogy eldöntsék, ki kaphasson menedékjogot.

Az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnöke arra emlékeztetett, hogy Magyarországnak 1294 menedékkérőt kellene befogadnia egy szétosztási mechanizmus alapján. Ez az a döntés, amelyet hazánk megtámadott az Európai Bíróságon, és kvótaperként híresült el.

Frans Timmermans azt is bizonygatta, hogy az EU az elmúlt két évben azon dolgozott, hogy erősítse a határok védelmét és hazaküldje azokat, akiknek nincs joguk a menedékjogra. „Lecsapunk az illegális migrációra, és az embercsempészek gonosz üzleti modelljére, valamint kezeljük a migrációs nyomás gyökereit” – közölte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.