Büdös a vándorcirkusz, elűznék a lakók Balatonalmádiból

Aláírást gyűjtenek a lakók a vándorcirkusz ellen, mert nagyon büdösnek találják az állatokat – írja a 444.hu.

MN
2017. 07. 07. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázonganak a lakók a vándorcirkusz ellen Balatonalmádiban, mert túl büdösnek tartják az állatokat – írja a 444.hu. A portál szerint a Hungária Nagycirkusz a nyári főszezonban évek óta ugyanazt a területet bérli Balatonalmádiban, a település belterületén durván két hónapra. A telek magánterület, viszont közvetlenül mellette több lakóház is áll.

A lakók szerint meleg időben nagyon büdösek a cirkusz állatai, amelyek között van elefánt, tigris, oroszlán és teve is. A helyiek eddig 237 aláírást gyűjtöttek össze, azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat külterületen jelöljön ki állandó helyet a cirkusznak. Az ügyet felkarolta Kepli Lajos Balatonalmádiban lakó jobbikos képviselő is, ő birtokvédelmi eljárást kezdeményezett az önkormányzatnál a cirkusz ellen.

A portál munkatársának azt is elmondták, hogy az állatokat gyakran közvetlenül a településen keresztülfutó út mellé kötik ki, ilyenkor pedig sok autós lassít, megáll, hogy fényképet készítsen, emiatt állandóak a dugók is.

A 444.hu megkereste a Hungária Nagycirkuszt is, de egyelőre nem reagáltak a kifogásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.