Csalókra figyelmeztet az OTP

Csalók próbálnak adatokat kiszedni az OTP ügyfeleitől. A bank figyelmeztet, ne dőljön be senki.

Katona Mariann
2017. 07. 17. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adathalászok igyekeznek visszaélni az OTP nevével, a bank ezért mindenkit arra figyelmeztet, hogy ne dőljön be nekik. A csalók olyan üzenetet küldenek az ügyfelek telefonjaira, amelyben azt ecsetelik, hogy „adatkezelési és adatvédelmi okokból” regisztrálni kell a készüléket, ennek hiányában illetéktelenek férhetnek hozzá a különféle utalásokkor kapott kódhoz. Az ezt bővebben kifejtő, egyébként igen hosszú mondat végén azt kérik, hogy a felhasználók kattintsanak egy ott megadott hivatkozásra. Ez az, amit ne tegyen meg senki.

Az OTP egy hivatalos közleményben és saját honlapján is azt hangsúlyozta, hogy ezt a szöveget nem ők küldték el az ügyfeleknek. Arra kérnek mindenkit, hogy a saját védelme és biztonsága érdekében ne töltse le az alkalmazást, és ne adjon meg semmilyen adatot.

Amennyiben valaki ezek után sem tudja biztosan, hogy egy üzenetet kitől kapott, segítséget kérhet az OTP Bank ügyfélszolgálatánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.