Csillagászati összeget fizettek a katonák túlóráztatásáért

Csaknem 14 milliárd forintot fizetett ki a Magyar Honvédség nem egészen egy év alatt a túlfoglalkoztatásért.

Horváth Csaba László
2017. 07. 04. 17:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy hónap alatt hatmillió óra túlszolgálatot rendelt el a Magyar Honvédség a katonák számára – derült ki Simicskó István honvédelmi miniszter parlamenti válaszából. A független Demeter Márta kérdésére a tárcavezető közölte, hogy az állam tavaly június óta a túlszolgálatokért 13,6 milliárd forintot fizetett ki.

Az adatok érdekessége, hogy a január volt a kiugró hónap, ugyanis míg szinte minden más hónapban körülbelül ugyanannyit kellett túlórázni, ebben az egy hónapban a szokásosnak majdnem a kétszeresére emelkedett a túlórák száma. Nem mellékes, hogy a miniszter nem is egy teljes év túlóramennyiséggel tudott számolni, hiszen az idei, júniusi elszámolást még nem tudták lezárni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.