Desmond Child: Jeleztük, hogy már létező dalt adunk

„Annyi történt, hogy elakadtak az információk” – jelentette ki a zenész az emlékdal körüli botránnyal kapcsolatban.

MN
2017. 07. 20. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1956-os emlékdal körüli tavalyi botrány hátteréről beszélt a Heti Válasznak Desmond Child.

„Annyi történt, hogy elakadtak az információk” – jelentette ki a világhírű dalszerző. Arra a kérdésre, jelezte-e, hogy egy már létező dalt fog adni, egy tavaly április 4-ei üzenetre hivatkozva közölte: azt írta, „van egy létező dalunk fejlesztés alatt”.

Hangsúlyozta, hogy a daloknak a licencét szokás eladni, az első használati jogot, ám ezt ők nem adták oda a Miami Egyetemnek annak idején.

Az már korábban kiderült, hogy a 2007-es dalát újrahasznosító zeneszerző nem kért pénzt munkájáért, és ingyen dolgoztak a dalt feléneklő művészek is. A közmédia is ingyen biztosította a felvételéhez a stúdiót és a technikai személyzetet is.

A melegházasságban élő zeneszerző arról is beszélt, hogy a házasság a gyerekek miatt fontos. „Egy sor védelem illeti meg a házasokat, ha gyerekük van, különösen. Ráadásul mivel azt látják, hogy más gyerekeknek is házasok a szülei, jobban érzik magukat, ha az övék is az” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.