Egy kiló aranyat foglaltak le Czeglédy osztrák széfjéből

Az adócsalással gyanúsított ügyvéd egy határhoz közeli pénzintézetben tartott tízmilliót.

MN
2017. 07. 07. 12:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kilogramm befektetési aranyat foglaltak le egy osztrák pénzintézet széfjéből a Czeglédy-ügyben – írja az MTI a Csongrád Megyei Főügyészség sajtótájékoztatója alapján.

A tudósítás szerint Szanka Ferenc, az ügyészség szóvivője elmondta, a nyomozás során felmerült, hogy bizonyos vagyoni eszközök külföldre juthattak, így jutottak el az osztrák bankban Czeglédy Csaba által nyitott széfhez, amelyet az Eurojust közreműködésével, a magyar ügyészség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársainak jelenlétében kinyitottak, és lefoglalták az abban talált aranyat. Egy, a határhoz közeli, Ausztriában található bankról van szó, a lefoglalás pedig június második felében történt, rövid idővel az őrizetbe vételeket követően. A lefoglalt befektetési arany értéke nagyságrendileg tízmillió forint.

Az ügyben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak, az eljárás egyik gyanúsítottja Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő is, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

A Czeglédy-ügy a Human Operator Zrt. nevű munkaerő-kölcsönző és diákmunka-közvetítő cég, valamint a hozzá kapcsolt vállalkozások ügyében zajló nyomozást takarja. Czeglédy Csabát és társait 3 milliárd forint értékre elkövetett adócsalással gyanúsítják, a cégek számláját a nyomozás idejére zárolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Így több száz diák nem kapta meg fizetését.

A Fidesz közleményben reagált, felszólították az MSZP-t és a DK-t, árulják el, mit tudnak a Czeglédy Csaba és bűnszervezete ügyében lefoglalt arany eredetéről. A nagyobbik kormánypárt arra kíváncsi, hogy az aranyat a ki nem fizetett diákok pénzéből szerezték-e.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.