Egy tüntetővel fizettetnék ki a Kossuth téri zászlórúd újrafestését

660 ezer forintot hajtanának be egyetlen emberen.

MN
2017. 07. 13. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy 660 ezer forint kár esett a Kossuth téri zászlórúdon az áprilisi tüntetések során, amit most azon az egyetlen tüntetőn akarnak behajtani, akit a rendőrség előállított – tudta meg az Index.

A portál azt írja, a gyanúsított ismerőseinek írta meg, hogy április 12-én este a rendőrség lefotózta, ahogy a zászlórúdra állítása szerint ételfestékkel írt. A tüntetőt meggyanúsították, hogy a rudat beszennyezte ismeretlen fajtájú festékkel, továbbá filctollal a „Konzultálni jöttünk” és a „Pártállam” szöveget írta a felületre.

A jegyzőkönyvben azt írják, az oszlopot körülbelül 2,5 méter magasan firkák, festék, „külföldi nyelvű szöveg” borította, egyébként itt általános alanyt használnak („írták fel”, „kiragasztottak”). A tüntetőt megmotozták, és filctollat, szövegkiemelőt és ételszínezéket tartalmazó üres dobozt találtak nála – teszi hozzá a portál.

Az Index megkereste az Országgyűlési Hivatalát, amely a karbantartásért felelős. Az Országgyűlés Sajtóirodájának tájékoztatásából kiderült, hogy a 660 ezer forintos kártérítés a zászló teljes újrafestését fedezte: „A Nemzet zászlajának tartóoszlopára a demonstrációk során feliratok kerültek. A felületkezelést nem károsító szerekkel próbáltuk ezeket letakarítani, de egy részét ilyen módon nem sikerült eltávolítani. A felületkezelés felújítására az Agrostahl Tartálygyártó Kft.-től kértünk ajánlatot, akik a Steindl Imre Program keretében a zászló tartóoszlop kivitelezését végezték. Esztétikai okokból az első csatlakozó gyűrűig tartó felületen végeztettük el a festést, melynek összege 660 000 + Áfa volt.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.