Egykori olimpikonokat sérthettek meg a vizes vébé megnyitójának szervezői

A megnyitó előtt 10 nappal hívták meg az olimpikon úszókat, aztán visszamondták szereplésüket.

MN
2017. 07. 11. 13:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha letérdelnek, akkor sem megyünk – üzente a halálosan megsértett magyar úszó világbajnokok egyike a vizes vébé szervezőinek. A rendezvény művészeti koncepciójáért felelős – és a munkát 1,8 milliárd forintért vállaló – Müpa megbízottja alig tíz nappal a megnyitó előtt küldött meghívót az olimpikonoknak, akik az expozé előtt mindössze hat nappal ismerhették meg feladataikat és a főpróba időpontját, írja az Index.

A portál úgy tudja, hogy a sportolók így is elfogadták a feltételeket, ám az utolsó pillanatban szóltak nekik, hogy mégsem lesz rájuk szükség az ünnepi megnyitón, mivel az éjjeli főpróba során a rendező úgy döntött, nélkülük is megoldható az esemény. Állítólag csak Egerszegi Krisztina kap majd némi szerepet, de az ő fellépőruhájával is gondok voltak.

„Nem szoktam foglalkozni az eredményeimmel. Tíz évben egy-két olyan nap van, amikor azt gondolom, hogy a múltam miatt fontos lehetnék. Ez egy ilyen nap lett volna” – idézi az Index az egyik, csalódott olimpikont.

Az Index információi szerint Seszták Miklós fejlesztési minisztert, a világbajnokság szervezőbizottságának elnökét mélyen felháborították a történtek, ezért több különböző lépés is történt a megsértett sportolók kiengesztelésére. Legfőként felajánlották, hogy egy teljesen új rendezvényt szerveznek nekik a Duna Arénában, ám ezt a közvetítő útján érkező felkérést elutasították az olimpikonok.

Gyárfás Tamás, a Nemzetközi Úszó Szövetség alelnöke szerint csak pletyka, hogy a magyar olimpiai bajnok úszólegendák nem lesznek megbecsült vendégei a vizes vb-nek. Erről a DIGI Sport híradójának beszélt. 

„Nemhogy meghívót kapnak, hanem VIP-akkreditáltak, én intéztem személyesen, és mindannyian díjat adnak át. Egérke (Egerszegi Krisztina - a szerk.) az 1500 méteres női gyorsúszás, Darnyi Tamás a 400 méteres vegyesúszás, Hargitay Andrást most nem tudom fejből, de le van írva nekem, hogy mely számban lesz díjátadó. De nemhogy ők, hanem mások, Rózsa Norbert is díjat fog átadni. Ezek a klasszisok a mi szívünk csücskei, tehát a feltételezés is abszurd\" – nyilatkozta a Sport 24-nek a Magyar Úszó Szövetség volt elnöke. Hozzátette, akkor lenne elégedett, ha az utolsó, Budapestről távozó ember mosolyogva integet majd, miután felszállt a gépre. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.