Elaludhatott az M3-ason árokba hajtó turistabusz sofőrje

Az utazást szervező cég ügyvezetője szerint a jármű vezetője egy pillanatra elbóbiskolhatott.

MN
2017. 07. 11. 9:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elaludhatott annak a busznak a sofőrje, amely árokba hajtott az M3-as autópályán hétfő hajnalban – legalábbis ezt állította a buszos utazást szervező cég, a Nyírség Utazási Iroda ügyvezető igazgatója a Dehir.hu-nak, miután beszélt a jármű két sofőrjével és az utasokkal nem sokkal a baleset után.

Asztalos Zoltán a portálnak elmondta, a 2003-ban indult utazási irodának ez az első nagyobb balesete. A balmazújvárosi buszcéggel nem most először szerződtek, tíz nappal korábban már egy csoportot kiutaztatott Svájcba, és akkor nem volt semmi gond. A balmazújvárosi céget megbízhatónak találták, a busz kifogástalan műszaki állapotban volt, a sofőrök tapasztaltak voltak – tette hozzá.

Az ügyvezető szerint a busz éjszaka indult Balmazújvárosból. A baleset előtt húsz perccel tartottak kávészünetet, ekkor cseréltek a sofőrök. Asztalos Zoltán beszélt a sofőrökkel és az utasokkal is, és az elmondásokból úgy tűnik, hiába csak húsz perce vezetett a sofőr, valamiért pár másodpercre lehunyhatta a szemét, elaludhatott, ez okozhatta a balesetet.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet arra, hogy az Allianz biztosítja az utasokat, a sérültek oda nyújthatják be igényüket, mint ahogy azok is, akiknek anyagi káruk keletkezett, mivel sok poggyász megsérült.

Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Dehir.hu megkeresésére közölte, a rendőrkapitányság tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása gyanújával indított eljárást szakértők bevonásával. Egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

A balesetben huszonketten sebesültek meg, egyikük életveszélyesen, négyen-öten pedig súlyosan. A sérülteket Budapestre, a Honvédkórházba és a baleseti intézetbe vitték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.