Eljárás az MSZP-ben Móricz Eszter ellen

A renitens szocialista politikus párttagságáról a párt fegyelmi bizottsága dönt.

MN
2017. 07. 05. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztette az MSZP elnöksége szerdai ülésén a párton belül is mostanában sokat támadott Móricz Eszter párttagságát – tudta meg a Magyar Nemzet a szocialisták sajtófőnökétől. Nyakó István elmondta, felkérték a párt fegyelmi és etikai bizottságát, hogy folytassa le a szükséges eljárást, amelynek vége lehet akár megrovás, de akár még a pártból való kizárás is. Lapunk forrásai szerint egy hosszú procedúra következik, ám be kell tartaniuk ezt az eljárást, ellenkező esetben az érintett akár bírósági úton is megtámadhatná a döntést. Ráadásul – fogalmazott egyik informátorunk – akárhogy is végződik az eljárás, az már borítékolható, hogy Móricz Eszter ezentúl az MSZP akaratával szemben fog politizálni és tevékenykedni.

Móricz Eszter a napokban azzal vívta ki pártja haragját, hogy a XV. kerületben hajlandó lett volna részt venni egy olyan vizsgálóbizottságban, amelyet a Fidesz állított volna fel a szintén baloldali, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló polgármesterrel, Hajdu Lászlóval szemben. A DK értelemszerűen több közleményében is elítélte ezt a magatartást, de ugyanígy nyilatkoztak a történtekről vezető fővárosi szocialista politikusok is. Ráadásul kedden azért nem tudta az ellenzék leszavazni a polgármester felfüggesztésére irányuló fideszes indítványt, mert Móricz Eszter otthagyta az ülést, és így az határozatképtelen lett. 

Móricz Eszter már a kvótanépszavazáskor elhíresült, mert pártja etikai fegyelmi vizsgálatot indított ellene, miután a voksolás előtt a nemmel szavazásra buzdított. A XV. kerületi képviselő, az MSZP volt országos elnökségi tagja akkor a köztévében beszélt arról, hogy „hívő keresztény nőként” ellenzi a „migránsok” betelepítését, és azt szeretné, hogy „Magyarországon ne kelljen a saría érvényesítésétől félnie egy nőnek”. Kijelentette azt is: nemmel fog szavazni a népszavazáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.