Eltiltották a cégvezetéstől, mégis két céget visz a fideszes

Továbbra is kulturális igazgató a Várgondnokságnál és a Budavári Ingatlanfejlesztőnél Sikota Krisztina.

MN
2017. 07. 05. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is kulturális igazgató a Várgondnokság Kft. és a Budavári Ingatlanfejlesztő Kft. vezetésében Sikota Krisztina, a XII. kerületi önkormányzat fideszes képviselője, holott a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága nemrég öt évre, 2022-ig eltiltotta a cégvezetéstől. Ennek ellenére mégsem váltották le – írja a 24.hu.

Sikota Krisztina bt.-je több mint 700 ezer forint köztartozást halmozott fel, amiért a cégbíróság a cég kényszermegszüntetését is elrendelte.

A portál szerint Sikota a vagyonnyilatkozata alapján a képviselői tiszteletdíj mellett 600 ezer, illetve 300 ezer forintot keres a két állami cégnél. Emellett a társadalmi tanácsadó testület tagja a Szerencsejáték Zrt.-nél, ahol további 200 ezret kap havonta.

Sikota ügye a napokban a XII. kerület képviselő-testületi ülésen is felvetődött. A 24.hu szerint Vágó István DK-s, és Tüttő Kata MSZP-s képviselő vetette fel a köztartozásokra hivatkozva, hogy méltatlansági eljárást kellene kezdeményezni a képviselőnő ellen, de erre a Fidesz azzal vágott vissza, hogy akkor az MSZP-s Tüttő Kata ellen is hasonló eljárást kezdeményez.

A Magyar Idők írta meg, hogy Tüttő a 4-es metró OLAF-jelentés által vizsgált időszakában a tenderbizottság tagja volt, de közben fővárosi képviselőként a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottság elnöke, illetve a közbeszerzési, pénzügyi és jogi bizottságok tagja is volt. A patthelyzet miatt aztán nem is történt semmi egyik képviselő ügyében sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.