Eltűnik a jelzálog Mészárosék kempingjéről

A felcsúti polgármester résztulajdonában álló Konzum Nyrt. szerint nem kellenek milliárdos források a törléshez.

MN
2017. 07. 19. 9:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reagált a Konzum Nyrt. lapunk mai cikkére, amelyben arról számoltunk be: a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó üzlettársának cége tulajdonában lévő Strand Holiday Kempingre vonatkozóan egy 144 millió forintos és egy jelentősebb, 76 millió eurós (23 milliárd forintos) jelzálogjog-bejegyzés is található. Előbbit a Zion Europe Kft., utóbbit a B3 Takarék kérelmezte.

A Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló Konzum Nyrt. ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy „Az érintett ingatlanok értékesítése felszámolási eljárásban történik, amelynek folyományaként az ingatlant terhelő valamennyi teher az értékesítés pillanatában megszűnik a törvény erejénél fogva. Így semmilyen milliárdos finanszírozásra, sem a jelzálogok fenntartására, azok töröltetéséhez szükséges milliárdos források megteremtésére nincs szükség sem a B3 Takarék Szövetkezet, sem más finanszírozó hitelintézet által.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.