Eltűnnek a Soros-plakátok, mert a vb-re „kell figyelni”

Áttereli a közfigyelmet a vizes vb-re a kormánypropaganda, az Atv.hu értesülései szerint péntekig eltűnnek a gyűlöletplakátok.

2017. 07. 12. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokon belül leszedi a kormány a Soros-gyűlölő óriásplakátokat – tudta meg az Atv.hu.

A televízió online felületének információi szerint a plakáttörvény hatálybalépésével egyidejűleg vet véget a kormányzat a Soros György elleni vizuális fellépésnek.

A „befolyásos fideszes politikustól” származó értesülés szerint a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” plakátokat már a napokban kezdődő vizes világbajnokság résztvevői sem láthatják, mivel a plakáttörvény, amikor minden párt mindenféle plakátjai eltűnnek a közterekről, július 15-én, tehát most pénteken hatályba lép.

A Soros-kampányra az informátor szerint teljes sikerként tekintenek a Fideszben, amit az is alátámaszt, hogy Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök nem tekinti antiszemitizmusnak a propaganda-hadjáratot. Ugyanakkor Orbánnak személyes ügye is lehet, hogy ne terelődjön el a figyelem a vizes vb-ről a versenyek idején, legyen az a fő „agenda”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-nek megerősítette a plakátleszedés tényét. Érdekes módon azt is írja, épp 6 hetesre tervezték ezt a közlési szakaszt, ami az „eredeti terveknek megfelelően” az július 15-én zárul.

„Értjük, hogy Soros Györgynek és embereinek ez nem tetszik, de el kell fogadniuk, hogy akik a konzultációban részt vettek, azoknak meg Soros György politikája nem tetszik”, teszi hozzá az írás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.