Eltűnt vitorlázógép: egy ember halt meg a balesetben

Még folyamatban van a roncsok átvizsgálása.

MN
2017. 07. 14. 5:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Riasztották a Magyar Honvédség kutató-mentő szolgálatát – közölte a Honvédelmi Minisztérium. A tájékoztatás szerint csütörtökön 19 óra 25 perckor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete értesítette a Magyar Honvédség Légi Vezetési Központját egy eltűnt vitorlázó repülőgép miatt.

A magyar polgári légiforgalmi irányítás az esti órákban Pirtó térségében elvesztette a kapcsolatot egy ASG-21 típusú vitorlázó repülőgéppel, ezért a honvédségi értesítést követően a légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat felszállását.

A rendőrség információi szerint a pilóta egy nő volt, aki önálló távrepülésre indult. Gépével Szatymazon szállt fel csütörtök délután fél kettőkor,  és hat óra körül tűnt fel a reptér dolgozóinak, hogy a repülő még mindig nem tért vissza. Ekkor derült ki az is, hogy vitorlázó műszerei már a felszállás után egy órával sem küldtek helyzetjelzést. 

A vitorlázó repülőgépet végül a hajnali órákban találta meg honvédség légi-kutató mentő helikoptere, és a földi egységekkel a helyszínen megkezdték a mentést.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője kérdésünkre válaszolva elmondta, a Bács-Kiskun megyei tűzoltók mellett a rendőrség és a mentőszolgálat is a helyszínen van, jelenleg folyamatban van a roncsok átvizsgálása.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.