Érettségi botrány után egy időre bezár a középiskola

A 2017/2018-as tanévtől felfüggeszti az oktatást a Paulay Alapítványi Középiskola – közölte az igazgató az iskola Facebook-oldalán.

MN
2017. 07. 05. 15:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A működés szüneteltetésére külső körülmények miatt kényszerült az iskola” – ezt írta az igazgató indoklásul közösségi oldalukon, amit a Hvg.hu vett észre. Aki pedig folytatni akarja tanulmányait, annak augusztus végéig kell új intézményt keresnie.

Az iskolában ezt megelőzően csak az érettségiztetés lehetőségét függesztették fel, két évre, az Oktatási Hivatal ugyanis úgy látta, hogy „az érettségin nem feltétlenül a vizsgázók felkészültségének megfelelő eredmények születnének”. A tavalyi botrányos érettségi ügyében – sok diáknak hamisított volt a bizonyítványa, amivel érettségire mentek – egy bejelentés nyomán a rendőrség is nyomoz: hivatali visszaélés, az idei vizsgálatok után tett büntetőfeljelentés után közokirat-hamisítás gyanújával. Eddig gyanúsítottat nem hallgattak ki – idézi fel a portál.

A szerdai Facebook-bejegyzés után hiába keresték az iskolát, hogy megtudják, maguktól vagy kötelezettségből függesztették-e fel az oktatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.