Ez felháborító: Hollikék családi alapítványát is támogatta Soros

Hollik István Magyarország ellenségeként emlegeti Sorost – pedig édesanyja alapítványa is kapott szerény támogatást a milliárdostól.

Koncz Tamás
2017. 07. 18. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha van kíméletlen ostorozója Soros György szellemiségének, szervezeteinek és nemzetközi tevékenységének, akkor az Hollik István.

A KDNP-s képviselő csak 2015-ben lépett a nagypolitika porondjára – azelőtt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke volt – de feltűnése óta Németh Szilárdot is megszégyenítő vehemenciával bírálja Sorost: megesik, hogy egy sajtótájékoztatón tizenkétszer is kimondja nevét, Brüsszelt dróton rángató cselszövőként mutatja a pénzembert.

Ehhez képest lehet meglepő, hogy a külföldi milliárdos Hollikék családi alapítványát is támogatta. A képviselő édesanyja, Rendessy Annamária 1995-ben hozta létre a hospice szolgáltatásokkal és mentálhigiénés tevékenységgel foglalkozó, nagymarosi bejegyzésű Pax Corporis Alapítványt.

A civil szervezet sok települési programot szervez, diabéteszklubjuk pedig 1998-ban ötvenezer forintnyi támogatást kapott a Soros Alapítványtól. A megítélt összeg már akkor sem számított túl nagynak, a támogatás igénylésében sincs semmi kivetnivaló – ha valamiért mégis érdekes lehet, akkor az Hollik megalkuvást nem ismerő Soros-ellenessége.

Minderről a Soros-szervezet tudósított egy korabeli elszámolásában. A korábban háziorvosként dolgozó Rendessy Annamária megkeresésünkre azt mondta, nem is tudott a Soros-támogatásról, azt szerinte a diabéteszklub korábbi, eléggé önjárónak számító vezetője igényelhette.

Levélben fordultunk a kereszténydemokrata politikushoz, hogy tudott-e a Pax Corporisnak juttatott támogatásról, és – tekintve heves ellenérzéseit – családi alapítványuk tervezi-e visszautalni a Magyarország ellenségétől kapott pénzt.

Hollik István válaszában közvetetten elismerte a Pax Corporisnak adott Soros-támogatást - emlékeztetett rá, hogy édesanyja Nagymaroson díszpolgári címet kapott áldozatos munkájáért – majd kicsinyes próbálkozásnak nevezte kérdéseinket: 

 \"Lehet, hogy a Soros-hálózat 19 éve 50 ezer forintot adott jótékony célokra, ma viszont már évente több mint 1 milliárddal forinttal támogatja azokat, akik támogatják az illegális bevándorlást, és sorozatosan feljelentik Magyarországot a nemzetközi fórumokon\"

- írta a képviselő. A felvetésre, hogy visszafizetik-e a nagymarosi alapítványnak küldött Soros-forrást, Hollik nem reagált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.