Fákat döntött ki a vihar Zalában

Háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta.

MTI
2017. 07. 11. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fákat döntött házakra és utakra a viharos szél Nagykanizsa térségében kedd este – tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Cseresznyés Dániel elmondta: a viharos szél háztetőket bontott meg, és egy nagykanizsai csarnoképület tetőszerkezetét is megrongálta. A tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Nagykanizsa és Nagyrécse között a felső vezetékre döntött egy fát a szél este, ezért nem járnak a vonatok a két település között – közölte a vasúttársaság honlapján. A fa eltávolításáig pótlóbuszok viszik az utasokat Nagykanizsa és Zalakomár között.

Azt is tudatták, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes-vonalon néhány kedd esti, Nagykanizsáig közlekedő járat menetideje 20-60 perccel nőhet.

A heves zivatarok veszélye miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adtak ki kedden délután. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyében lehetnek érvényben másodfokú riasztások a heves zivatarok miatt, míg Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

 

A hétfő esti vihar okozta pusztításról itt olvashat bővebben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.