Felcsút szomszédságában választottak új polgármestert

Óbaroknak és Répceszentgyörgynek is független polgármestere lett.

MTI
2017. 07. 23. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A független Mészáros Kartal lett a Fejér megyei Óbarok polgármestere, miután a vasárnapi időközi választáson a legtöbb szavazatot kapta.

A 654 választásra jogosult állampolgárból 267-en járultak az urnákhoz, ami 40,8 százalékos részvételt jelent. Az időközi polgármester-választásra azért volt szükség, mert a község korábbi független polgármestere, Borbíró Mihály április 3-án lemondott.

Répceszentgyörgyön a korábbi alpolgármestert választották meg polgármesternek, a független jelöltként induló Kovácsné Kelemen Gertrúd Margitot.

A választási névjegyzékében 93-an szerepeltek, közülük 52-en járultak urnához. A választópolgárok 47 érvényes és 5 érvénytelen szavazatot adtak le. Kovácsné Kelemen Gertrúd Margit 38 voksot, Urbán Istvánné (Magyar Munkáspárt) pedig 9 szavazatot kapott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a község korábbi független polgármestere, Ihllye Ilona április 20-án indoklás nélkül lemondott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.