Feldöntöttek pár furnérlapot: vádat emeltek a Ligetvédők ellen

Garázdasággal vádolják a Hungexpo területén tiltakozó aktivistákat.

MN
2017. 07. 17. 8:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a fővárosi  XIV. és XVI. kerületi ügyészség a tavaly júliusi hungexpós csata miatt: a Ligetvédők aktivistái önmagukat kerítéshez láncolva próbálták megakadályozni, hogy a Liget Budapest alvállalkozói elkezdjenek dolgozni a Hungexpo területén – a demonstrálók így próbálták megakadályozni a bontással együtt járó fakivágásokat is.

A feszült helyzetet jellemzi, hogy közel kétszáz rendőrt vezényeltek ki a területre.

A vádhatóság szerint kilenc fő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a tiltakozóakció során, amikor az építési területen OSB lapokat borított fel, kidöntött egy kaput – egy vádlott pedig egy késsel elvágott egy textíliát is.

Az ügyészségek ezért garázdasággal vádolják az érintetteket, és a bűncselekmény súlyával arányos közérdekű munkával sújtanák őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.