Feljelentést tesz a BKK ellen a DK

A párt követeli, hogy Dabóczi Kálmán kérjen bocsánatot, majd nyújtsa be a lemondását.

MN
2017. 07. 26. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz a BKK ellen az adatkezelési szabályok durva megsértése miatt – írta közleményben Gy. Németh Erzsébet, a párt fővárosi képviselője. „Felelniük kell azoknak, akik hagyták, hogy ellopják az utasok adatait. A DK továbbá azt követeli, hogy Dabóczi Kálmán BKK-vezér kérjen bocsánatot, amiért a budapestiek szemébe hazudott, majd nyújtsa be a lemondását. A BKK-t nem vezetheti egy olyan ember, akinek egy szavát sem lehet elhinni. Képzeljük csak el, hogy most ugyanaz mondja, hogy biztonságos a 3-as metró, mint aki egy hete még esküdözött, hogy nem fogják ellopni az adatainkat” – fogalmazott.

A közleményben felidézte, hogy a 24.hu birtokába került több mint 3400 BKV-utas személyes adata. „Dabóczi Kálmán tehát előbb elindított egy olyan rendszert, amiben el lehet lopni az emberek adatait, majd a budapestiek szemébe hazudott, mondván a rendszer biztonságos. A rendszer nem biztonságos, az adatokat ellopták. Márpedig aki vásárra viszi az emberek személyes adatait, az súlyos bűncselekményt követ el” – tette hozzá Gy. Németh Erzsébet.

Szaniszló Sándor, a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottság MSZP-s elnöke korábban a Magyar Nemzet kérdésére közölte, szerdán délelőtt feljelentést teszek hűtlen kezelés megalapozott gyanújával a BKK online értékesítési rendszerének bevezetésével összefüggésben. Elmondta: a botrány immár országossá vált, elkerülhetetlen a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a távozása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.