Felsővezeték-szakadás miatt nem járnak a miskolci és szolnoki vonatok

Délig jelentős késések és kimaradások várhatók a Budapest–Miskolc-, illetve Budapest–Szolnok-vonalon.

MN
2017. 07. 26. 5:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda hajnalban Kőbánya-felső állomásnál felsővezeték-szakadás miatt az állomás egyes vágányain, illetve Kőbánya-felső és Rákos között, a fenti pályán nem közlekedhetnek a vonatok. Így jelentős késések várhatók, és a a vonalon közlekedő helyi vonatok nagy része ideiglenesen kimarad a menetrendből – derül ki a Mávinform szerda reggeli, MTl-nek elküldött közleményéből.

A MÁV ugyan biztosítja a Budapest–Gödöllő–Hatvan–Miskolc- és Budapest–Nagykáta–Újszász–Szolnok-vonalon a személyszállító vonatok közlekedését, az arra utazóknak hosszabb menetidővel kell számolniuk várhatóan délig, a leszakadt vezetékrendszer helyreállításáig.

A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében a Budapest-Keleti és Gödöllő, illetve a Budapest-Keleti és Sülysáp között mindkét irányban közlekedő helyi vonatok többsége ideiglenesen kimarad a menetrendből. Helyettük a távolsági, zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak – áll a közleményben. Pótlóbuszok bevetéséről nem szól a MÁV levele.

A társaság arra kéri az utasokat, hogy aki teheti, kísérje nyomon a vonatinfo.mav-start.hu címen elérhető Vonatinfót. Az utasok tájékozódhatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál is a 061-3-49-49-49-es telefonszámon, illetve a 0620-, 0630- és 0670-499-4999-es számon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.