Fesztiválprogram a hazai korrupcióról

A Bánkitónál is téma, hogy az elmúlt években óriásit romlott Magyarország megítélése.

MN
2017. 07. 15. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bánkitó Fesztiválon szervezett újságírókkal kerekasztal-beszélgetést a korrupcióról a Transparency International (TI) – számolt be az eseményről a Hír TV. Ligeti Miklós, a TI jogi igazgatója kiemelte: az a céljuk, hogy az emberek lássák, érezzék, hallják, milyen az, amikor mondjuk a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Külkereskedelmi Bank, a felcsúti taópénzek, a letelepedési államkötvények forgalmazása ügyében sikerrel indítanak hol saját maguk, hol oknyomozó újságírókkal együttműködésben pereket.

A kerekasztal-beszélgetésen részt vett lapunk munkatársa, Wiedemann Tamás is, aki elmondta: az elmúlt években óriásit romlott Magyarország megítélése nemzetközi viszonylatban. „A World Economic Forum szerint hat helyet rontott Magyarország. Ez nem is rontás, hanem zuhanás a versenyképességi rangsorban, immár minden kelet-közép-európai ország megelőz bennünket, csak Bulgária és Görögország van mögöttünk” – fogalmazott.

A Magyar Nemzet újságírója az eseményen azt is elmondta: a letelepedésikötvény-biznisz 85 százalékát például egy olyan kajmán-szigeteki cég fölözte le, amelyet a tulajdonosai egy nappal azelőtt alapítottak, hogy Rogán Antal beadta volna a törvénymódosító indítványt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.