Fidesz: Bárhogy szidják, a negatív kampány működik

Hidvéghi Balázs Tusványoson beszélt arról, mire számíthatunk a választási kampány során.

MN
2017. 07. 20. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőre is folytatja a Fidesz a negatív kampányt, miután eredményt lehet elérni vele – jelentette be a Bálványosi Szabadegyetemen Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az Index tudósítása szerint a politikus leszögezte: „Bárhogy szidják is az értelmiségi szalonokban a szembesítő kampányt, azt, hogy túl sok a plakát, még negatív kampánynak is lehet mondani, de valójában ez működik.” Épp ezért az eredmények ismertetése mellett a kampány során folytatják azt, amit Hidvéghi és a kormány sajátos módon szembesítésnek szokott nevezni.

A kommunikációs igazgató szerint az előnyös adatokat is el kell majd mondani, „de a jó hírek kevésbé érdekesek, mint a rossz hírek, a negatív hírek keltik a szenzációt”.  Maradna Brüsszel kritikája is, szerinte ugyanis „a migráció erőltetése” továbbra is napirenden lesz az Európai Unió részéről. 

Hidvéghi arról is beszélt csütörtök délelőtt Tusványoson: nehezebb úgy kampányolniuk, hogy nyolc éve kormányoznak, Orbán Viktor pedig harminc éve ott van a politikai porondon. A Facebookra próbálnak majd ráfeküdni: sürgetik, hogy jelöltjeik hozzanak létre saját oldalt, és azt használják is szakszerűen. Digitális munkatársakat is küldenek a választókerületekbe, nekik pedig a jelölteket kell majd segíteniük a posztolásban. Kiderült: az ő feladatuk lesz az is, hogy rábírják az esetleg húzódozó jelölteket privát szférájuk megosztására. 

A beszélgetésen részt vett az RMDSZ ügyvezető elnöke, Porcsalmi Bálint is, aki kifejtette: a határon túli magyarok körében sokkal inkább a regisztrációról, a levélszavazat helyes elküldésének módjáról kell beszélni. Mint elhangzott, a határon túli szavazók nagy része már most tudja, kire fog szavazni. Ismeretes, három éve a levélszavazatok 95 százalékát a Fidesz söpörte be. 

A beszélgetők kifejtették azt is, hogy egyszerű üzeneteket kell megfogalmazni, ami szerintük viszont nem áll ellentétben a morállal. Hidvéghi szerint a lényeg, hogy immorális, hazug dolgokat nem szabad mondani. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.