Freedom House: A diktatúra legsötétebb napjait idézi a kormány módszere

Az emberi jogi szervezet szerint a kormány antiszemita képi világot és nyelvezetet használ kampányában.

MN
2017. 07. 14. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Freedom House emberi jogi szervezet szerint a magyar kormány a diktatúra legsötétebb napjait idéző módszereket használ a menekültek, valamint a kiszámítható és emberséges bevándorlási politika mellett szót emelő civil szervezetek gyalázásával – írja az MTI.

Az amerikai központú érdekképviselet a magyar kormánynak a civil szervezeteket érintő országos televíziós és plakátkampányára reagálva adott ki közleményt pénteken.

Az állami hírügynökséghez eljuttatott írásban Michael Abramowitz, a Freedom House elnöke leszögezte: „határozottan támadó jellegű és valóban antiszemita az a képi világ és nyelvezet, amelyet Orbán Viktor kormánya használ különösen a Nyílt Társadalom Alapítvány, illetve annak magyar születésű alapítója, Soros György ellen”.

A Freedom House elnöke kiemelte, Soros György szervezete azon munkálkodik, hogy biztosítsa az alapvető szabadságjogokat valamennyi magyar ember, köztük a kisebbségek tagjai számára is. A szervezet szerint nem helyénvaló, hogy a magyar kormány Soros politikai nézeteivel foglalkozik.

„A menekültek és a civil társadalom démonizálása a magyar kormány részéről sértő mindazoknak, akik fontosnak tartják az alapvető emberi jogok érvényesülését és a nyitott, demokratikus társadalmakat” – zárta közleményét a Freedom House.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.