Gyurcsány elárulta, mi kell ahhoz, hogy egyéniben induljon 2018-ban

A DK elnöke azt mondta az InfoRádióban: „az szinte bizonyos, hogy jól szerepelnék egy ilyen helyzetben”.

MN
2017. 07. 07. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jó, ha a pártok elnökei egyéni választókörzetben is indulnak a választásokon, hiszen nekik az egész országra kellene koncentrálniuk a kampányban – mondta Gyurcsány Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint ugyanakkor adódhat olyan helyzet, hogy ő is megméreti magát.

„Ugyanakkor ha semmilyen megállapodás nem születik az ellenzéki pártok között, akkor amellett szól majd sokkal több érv, hogy valamennyi ismert politikusunk induljon el egyéniben is” – mondta.

Hogy melyik lenne az a körzet, ahol szívesen elindulna, azt nem árulta el, de azt mondta, mindenképpen olyan helyen célszerű ilyenkor jelöltetnie magát, ahol az ellenzéki szimpatizánsok lehetnek többségben.

„Az szinte bizonyos, hogy jól szerepelnék egy ilyen helyzetben. Hogy ez elegendő-e ahhoz, hogy nyerjek, ha megosztott az ellenzéki térfél, azt nem tudom” – fejtette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.