Heisler csalódott Izrael közbelépése miatt

Heisler András cserbenhagyásnak érzi, hogy Izrael visszavonta a Soros-plakátokat elítélő nyilatkozatot.

Katona Mariann
2017. 07. 17. 14:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végtelenül csalódott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke, amiért Izrael visszavonatta nagykövetével a kormány Soros-plakátjait elítélő nyilatkozatát. Heisler András néhány órával Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Magyarországra érkezése előtt nyilatkozott az amerikai AP hírügynökségnek. Úgy fogalmazott, hogy a magyarországi zsidóság cserbenhagyásnak érzi a zsidó állam által megfogalmazott álláspontot. Egyúttal jelezte, magyarázatot vár az izraeli kormánytól a Soros-ellenes plakátok kapcsán.

Emlékezetes, Yossi Amrani izraeli nagykövet bő egy héttel ezelőtt egy közleményben írt arról, hogy a Soros György elleni kampány ugyan egy bizonyos személy politikai bírálatára épül, de ezen túlmenően „szomorú emlékeket idéz fel”, illetve „gyűlöletet és félelmet szít”. Másnap azonban Benjamin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot. A külügyi szóvivő egyúttal élesen bírálta Soros Györgyöt. Azt mondta, a nagykövetük által korábban kiadott közlemény „semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát”.

Az országot korábban elárasztó, „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” feliratú plakátok egyébként eltűnnek a közterületekről egy időben a vizes világbajnoksággal. A kormány szerint azonban nincs összefüggés, egyszerűen csak lejárt július 15-ével a plakátkampány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.