Hemzseg a munkavédelmi hibáktól a Duna Aréna építését bemutató reklámfilm

Életveszélyes vagy épp csak trehány megoldások láthatók a kétperces filmben.

MN
2017. 07. 20. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HR Portál szúrta ki, hogy munkavédelmi bakik tömege látható a több mint negyvenmilliárd forintból összehozott Duna Aréna építéséről készített filmben.

A kétperces reklámanyagban olyan, laikusok számára is életveszélyesnek tűnő megoldásokat láthatunk, mint amikor egy daru 100 méteres magasságba emel két munkást (a videón 0:43-nál), illetve amikor egy vasbeton gerendát flexelnek, és valaki rövidnadrágban, vászoncipős lábbal szorítja le a munkadarabot, néhány centire a szikraesőtől (0:50).

Az „okosba” kivitelezett megoldások közé tartozik az is, hogy egy bográcsban, nyílt tűz fölött kevergetnek valamit (1:41) – talán kenőanyagot lágyíthatnak, a közelben ugyanakkor nem látni tűzoltópalackot, pedig ez 2011 óta előírás, emlékeztet a portál.

A lap munkavédelmi szakértője szerint egy ekkora építkezésen annyian dolgoznak, hogy nem lehet mindenki mellé felügyelőt állítani, és ezek a jelenetek sem egyértelműen bizonyítják azt, hogy minden munkavédelmi szabályt áthágtak volna. Inkább azt furcsállja, hogy lazán kitették a filmet. A Market Építő Zrt.-nek lehetett volna annyi belátása, hogy ellenőrizteti egy hozzáértő emberrel – jegyezte meg a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.