Hosszú várakozásra készüljenek a határon a Szerbiába indulók

A helyzet nem is javul a következő hetekben, mert a nyugati vendégmunkások szabadságra indultak.

MN
2017. 07. 09. 7:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár két órát is kell várniuk az autósoknak és a busszal utazóknak is a szerb határon, a röszkei autópálya-határátkelőnél – derül ki a rendőrség honlapján közzétett adatokból. A Magyarországra belépő buszoknak is két órát kell várniuk. A régi röszkei közúti határátkelőnél egy óra várakozásra kell számítaniuk az autósoknak kilépéskor, belépéskor nincs komolyabb várakozási idő.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk. A magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti és a bácsalmási közúti határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő folyamatosan igénybe vehető.

Az ukrán határon, Záhonynál a belépésre kell egy órát várniuk az autósoknak.

A rendőrség a következő hetekben a forgalom további erősödésére számít, hiszen Nyugat-Európából a vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig pihenni indulnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.