Inkább Németországba mennek a budapesti buszsofőrök

A járművezetők 30 százaléka a felmondáson gondolkodik.

MN
2017. 07. 05. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az is bizonyítja, hogy Magyarországon kevés a buszsofőr, hogy a BKV legutóbb a 9-es buszon feladott hirdetése már az utazóközönség tagjait is arra csábítja, legyenek járművezetők. Emellett azonban hazánkban müncheni munkára is toboroznak sofőröket.

Az Atv.hu ugyanis úgy értesült, többtucatnyi BKV-s járművezető jelentkezett külföldi munkára a közelmúltban magasabb bérek és jobb munkakörülmények reményében. De nemcsak Németországban, Ausztriában is folyamatosan hiány van buszvezetőkből.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnökségi tagja, Naszályi Gábor arról beszélt a csatorna reggeli műsorában, hogy:

embertelen körülmények között foglalkoztatják a járművezetőket, ezért a sofőrök 30 százaléka a felmondáson gondolkodik.

Ennek okán is kezdeményezett a szakszervezet bértárgyalásokat, hogy legalább egy jövő évi biztos 15 százalékos fizetésemelési ígéret tartsa a cégnél a meglévő munkavállalókat. Erre a BKV jogi igazgatójának – az EKSZ beszámolója szerint – az volt a válasza, hogy:

a felvetés „nem időszerű”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.