Jelentősen megcsappant a budapesti jegyellenőrök száma

Négy évvel ezelőtt még 365-en dolgoztak, jelenleg csak 262-en ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket.

MN
2017. 07. 28. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc százalékkal visszaesett a jegyellenőri létszám Budapesten: míg 2013-ban még 365 ellenőr dolgozott a tömegközlekedésben, 2015-ben alig 340-re esett a számuk, de az idei évre még jelentősebb a csökkenés: 262-en dolgoznak jegyellenőrként – írja a Napi.hu a BKK Zrt. állománystatisztikája alapján.

Ezt a BKK azzal is indokolja, hogy az első ajtónál bevezetett jegyellenőrzés hatékonyabbá tette a jegy nélkül utazók kiszűrését, másrészt „minden ellenőri műszakban mobilcsoportokat alakítottak ki, amelyek tevékenysége nem fővárosi közösségi közlekedési vonalakhoz, hanem területhez kötött”, továbbá „a munkaközi szünetek újraszabályozása jobb munkahelyi fegyelemhez és munkaidő-kihasználtsághoz vezetett”.

A BKK szerint az ellenőrök már ad hoc módon – azaz utasok számára kiszámíthatatlanul – jelennek meg egyes fővárosi vonalakon.

BKV-reakció

A címben a BKV jegyellenőreire hivatkoztunk, amire közleményben reagált a társaság: „Társaságunk 2012-óta nem lát el jegyellenőrzési feladatokat”. A tévedésért elnézést kérünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.