Jobbik: Térjen észhez a rögeszmés Orbán Viktor

A miniszterelnök most már valódi háborúba vezetné az országot – közölte a párt.

MN
2017. 07. 21. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rögeszmés Orbán most már valódi háborúba vezetné az országot – írja közleményben Jakab Péter, a Jobbik szóvivője.

Hozzátette, a Jobbik megdöbbenve értesült Orbán Viktor nyilatkozatáról, melyben jelezte, Magyarországnak háborúznia kéne Líbiában, hogy megoldjuk az ottani migránskérdést. „A Jobbik határozottan ellenzi, hogy Orbán magyar vért ontson Afrikában, ezzel együtt a terroristák célpontjává tegye hazánkat, miközben még arra sem volt képes, hogy felállítsa a magyar határőrséget. A magyar katonák a magyar határt védjék, Líbiában tegyenek rendet azok, akik szétbombázták. Orbán Viktor pedig térjen végre észhez, és ne tegyen olyan felelőtlen nyilatkozatokat, amelyek veszélybe sodorhatják országunk biztonságát, a magyar emberek békéjét” – olvasható a közleményben.

Mi is beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában közölte, katonai beavatkozásra lesz szükség Líbiában a migrációs hullám megállításához. A részletekről azonban nem akart beszélni, mondván, katonai akciókat nem szokás kitárgyalni nyilvánosan.

A miniszterelnök arról sem mondott konkrétumokat, hogy Netanjahu látogatása során milyen izraeli–magyar terrorelhárítási egyezmény született.

Orbán egyebek közt arról is beszélt, hogy nincs olyan rendezvénye a világnak, amit Budapest ne tudna megszervezni, erre a vizes világbajnokság a bizonyíték. Majd hozzátette, hogy szerinte egyedül a foci-világbajnokságot nem tudnánk megrendezni, mert nincs elég stadionunk, és felesleges lenne csak ezért építeni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.