Jövőre indul az elektronikus jegyrendszer Budapesten

A nyár végén elkezdik telepíteni a beléptetőkapukat.

MN
2017. 07. 03. 4:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszöri csúszás után a nyár végén elkezdik telepíteni Budapesten a beléptetőkapukat, az elsőt a Deák Ferenc tér (Sütő utca) metróállomásra helyezik el, valamint telepítik az érvényesítő készülékeket a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán – írja hétfői számában a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása alapján.

A BKK a Közvágóhídnál teszteli majd éles környezetben a beléptetőkapuk funkcionális működését és az eszközök háttérrendszerekkel való kommunikációját.

A folytatásban véglegesítik a kártyakibocsátás részleteit, elkezdődik az állomásokon és a járműveken a jegyérvényesítő készülékek telepítése – addig az utazók nyitott kapukkal találkoznak majd. A rendszer indulása 2018 elejétől fokozatosan várható.

Az elektronikus jegyrendszerben a papírbérleteket és -jegyeket felváltja majd egy műanyag BKK-kártya, amelynek megszemélyesített és anonim formáját is választhatják majd az utasok. A tervek szerint az elektronikus személyi igazolványhoz is lehet majd bérletet társítani, és azt használni az utazáshoz. A papíralapú jegyek az utazási kártya megfelelő elterjedéséig párhuzamosan forgalomban maradnak.

Élesben jövőre indul az üzem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.