Káptalanfüredi erdőirtás: a zöldombudsmanhoz fordul az LMP

„A beruházás több szempontból is bűzlik” – fogalmazott Ferenczi István.

MN
2017. 07. 22. 8:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP Bándi Gyula zöldombudsmanhoz fordul a káptalanfüredi erdő és a városi zöldfelületek védelmében, „miután kiderült, hogy a Fidesz ismét fairtásba kezdett: ezúttal Kocsis Máté építtet kézilabdacsarnokot a VIII. kerületi önkormányzat üdülőjébe” – írta közleményben Ferenczi István, a párt országos elnökségi tagja.

Hozzátette, hogy „a beruházás több szempontból is bűzlik: az önkormányzat a veszprémi kézilabdacsapattal kötött megállapodást, az erdőirtás szálai tehát Mészáros Lőrinc üzleti köreihez vezetnek”. Azt írta, már biztosan látszik, hogy a zöldfelületekben, jó levegőben szűkölködő VIII. kerületi gyerekek itt már valószínűleg sohasem fognak nyaralni, pedig tőlük már az Orczy park nagy részét is elvették. A beruházás Káptalanfüred értékvédelem alá eső részének brutális tájrombolása – hangsúlyozta ki Ferenczi István.

Az LMP politikusai arra kérik a zöldombudsmant, lépjen fel, amíg nem késő, és tegyen meg mindent a zöldfelületek védelméért – olvasható a közleményben.

Pénteken az Index számolt be arról, hogy a kormányhivatal szerint 69 fát, légi felvételek tanúsága szerint pedig a 3,2 hektáros telken lévő erdő jelentős részét kivágták a józsefvárosi önkormányzat káptalanfüredi táborában, mert ott sportcsarnokot, edzőtáborozásra is alkalmas apartmanházakat, sportlétesítményeket építenek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.