Karácsony: Még a fideszes polgármesterek is tartanak Orbántól

„A miniszterelnök célkeresztbe venné az önkormányzatokat” – jelentette ki.

MN
2017. 07. 13. 6:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok fideszes polgármester is tart attól, hogy Orbán újra kétharmaddal bíró kormányt alakít, mivel a miniszterelnök célkeresztbe venné az önkormányzatokat – mondta a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a Hír TV Egyenesen című műsorában.

„Én ezt nem a kisujjamból szopom, nekem ezt fideszes politikusok mondják, hogy ha itt Orbán nyer, és újra kétharmad van, akkor mi kerül a célkeresztbe? Két dolog, amit nagyon utál a miniszterelnök: az önkormányzatok és Budapest. És a kettőnek a közös halmaza, az a budapesti önkormányzat. ( ) Ezt mindenki érzi. A fideszes polgármesterek, amennyire látom Budapesten, ettől mindenképpen nagyon félnek, de hát Orbán Viktor nagyon messze lesz a kétharmadtól. Én remélem, hogy az abszolút többségtől is messze lesz. De érdemes ezt is beletenni abba a serpenyőbe, ahol a kormány elleni érveket gyűjtjük, az a serpenyő már kezd leszakadni, azt gondolom, mert elég sok súly van benne” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Hozzátette, Magyarországon változásra van szükség, és a változást olyan ember tudja hozni leginkább, aki nemcsak az elmúlt hét évben volt ellenzékben, hanem az egész huszonhét évünknek a jogos kritikusa. Karácsony szerint a szegénység egyik „fő harci területe, az a lakhatás”, ezért olyan rendszert kellene létrehozni, mely a kormány intézkedéseivel szemben nem a „gazdagoknak ad támogatást”, hanem valóban a szegényeken segít.

A Párbeszéd társelnöke mindemellett megerősítette, hogy zajlanak háttértárgyalások az ellenzéki pártok között egy esetleges együttműködéssel kapcsolatban. „Ha egy normális országban élnénk, akkor a pártok az önkormányzatiságról, az oktatásról és a társadalompolitikáról beszélgetnének. Ehhez képest vagy nem beszélgetnek, vagy ha beszélgetnek, akkor ilyen hardcore politikai kérdésekről, hogy kiből mi lesz, hol indul. Ebből is látszik, hogy nem normális országban élünk.”

Karácsony elmondása alapján pártjának 56 „felkent” jelöltje van, őszre pedig teljes listát tudnak majd felállítani. Hozzátette: szívesen támogatná más pártok jelöltjeit is, ha azok alkalmasabbak lennének a feladatra, vagy akár civileket, mert a lényeg, hogy összejöjjön „106 igaz ember”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.