Karácsony: Reális esély van az új politikai pólus megteremtésére

Karácsony Gergely szerint összefoghat a választásokra az Együtt, a Párbeszéd, a Momentum és az LMP.

MN
2017. 07. 07. 17:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azonban azt nem árulta el, hogy kikkel egyeztetett az esetleges szövetségről. A Medián éppen pénteken hozta nyilvánosságra legújabb közvélemény-kutatását, amely szerint egy ilyen választási szövetség létrejötte esetén a szavazók 16 százaléka komolyan meggondolná, hogy rájuk voksoljon.

A politikus azt is megerősítette a Hír TV műsorában, hogy nem lesz a baloldal közös kormányfőjelöltje. Korábban a Vasárnapi Hírek ugyanis arról írt, hogy ha Botka László őszig nem lesz képes jelentősen emelni az MSZP támogatottságán, „lecserélhetik” Karácsony Gergelyre. (Molnár Gyula pártelnök éppen a Hír TV-ben később cáfolta, hogy ilyen terveik lennének.)

„Azok a pártok, amelyeknek szimpatikus politikusai vannak, de nem elég erősek, ha össze tudják tenni a programjukat, és egy közös misszióban lépnek föl, példát tudnak mutatni az együttműködésből, azáltal egy iszonyat nagy gátszakadást tudnak elindítani a magyar politikában. És egyébként gátszakadásra lenne szükség ahhoz, hogy az Orbán-kormány leváltható legyen, hiszen egymillió szavazó hiányzik. Ez az egymillió szavazó, ez az egymillió ember pontosan tudja, kire nem szavazna. Ott már tart, hogy nem szavazna a Fideszre, és nem szavazna a régi baloldal pártjaira. Mutassunk nekik alternatívát, ez az én javaslatom” – emelte ki Karácsony Gergely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.