Károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar megyében

Elsősorban kidőlt fák miatt kellet beavatkozni, személyi sérülés nem történt.

MTI
2017. 07. 23. 19:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél óra alatt 80 helyszínre riasztották a hajdú-bihari tűzoltókat vasárnap este viharkárok elhárítására – mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek.

A szóvívő tájékoztatása szerint elsősorban kidőlt fák miatt kellet beavatkozni, öt-hat személygépkocsiban keletkezett kár, de személyi sérülés nem történt a vihar során Hajdú-Biharban.

Az erős szél Hajdúszoboszlón és Debrecenben okozott komoly károkat, amelynek felszámolásán folyamatosan dolgoznak a tűzoltók. A nagy szél sok helyen fákat csavart ki, amelyek autókra, házakra, vezetékekre zuhantak, és utakat torlaszoltak el.

Hajdúszoboszlón egy lezuhanó faág szakította le a villanyvezetéket. A Gábor Áron utcában két ház bejáratát is eltorlaszolta egy-egy, a szél által kicsavart fa. A Herman Ottó utcában egy családi ház tetőszerkezetét rongálta meg a viharos szél.

Debrecenben egy lakóház állványzatát bontotta meg a vihar,  több helyen is fa dőlt az útra és a villanyvezetékekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.