Kávéfőzésből is lehet diplomázni a Szent István Egyetemen

Csokoládé-, kávé- és teaszakértőket képez szeptembertől az egyetem.

MN
2017. 07. 07. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterszintű képzést indít a Szent István Egyetem a kávé-, csokoládé- és teakészítés témájában, a programot stílszerűen július 7-én , a csokoládé világnapján jelentették be.  

A szeptemberben induló kurzusra csak diplomás hallgatók jelentkezhetnek, akik két év alatt ismerhetik meg a profi gasztronómiai módszereket, végül pedig szakmérnök/szaktanácsadó képesítést szerezhetnek.

„A képzés jóval többrétű, mint egy szimpla baristatanfolyam, és nem csak azért, mert itt a teával és csokoládéval is foglalkozunk” – mondta a Magyar Nemzetnek, Temesi Ágoston egyetemi adjunktus, a téma felelőse – „a hallgatók megismerik a nyersanyagokat és az élelmiszeripari technológiát, és hét különböző tanszék oktatói tanítják majd őket”.

Az egyetemi gárda mellett olyan cégek szakértői is részt vesznek a programban, mint a a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts – ez pedig a hallgatók későbbi karrierje miatt is fontos lehet.

Az édességiparban ugyanis nagy a szakemberhiány, keresik a diplomás munkaerőt: „A napokban beszéltem egy nagy magyarországi kávés cég vezetőjével, aki azt mondta, ha már lennének diplomás szakmérnökeink, ebben a pillanatban kettőt fel tudna venni a vállalathoz” – mondta Temesi.

A levelező tagozaton is végezhető képzés a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán indul, az első évfolyamot pedig minimum húsz hallgatóval indítanák el.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.