Kedd reggel megdőlt a melegrekord, és kiadták a piros riasztást

A legmelegebbet Pécs-Árpádtetőn mérték, ott hajnalra csupán 25,1 fokig csökkent a hőmérséklet.

MTI
2017. 07. 11. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdőlt a napi országos hajnali melegrekord kedden – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Mostanáig a július 11-i legmagasabb minimum-hőmérséklet országos rekordja 23 Celsius-fok volt, amelyet először 1968-ban Pannonhalmán, majd 2012-ben Budapesten, Lágymányoson regisztráltak.

Mint írták, a zivatarok által nem érintett területeken igen meleg volt az éjszaka. A legmelegebbet Pécs-Árpádtetőn mérték, ott hajnalra csupán 25,1 fokig csökkent a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a tartós hőség miatt keddre is a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki Békés és Csongrád megyére. Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt. Az extrém erős UV-B sugárzás veszélyére is felhívták a figyelmet.

Emellett országszerte elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben a heves zivatar, valamint több megyében a felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint kedden a maximumok 28 és 36 fok között alakulnak (északnyugaton lesz a kevésbé meleg, délkeleten a melegebb). Késő estére 23 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. A következő napokban fokozatosan mérséklődik a kánikula.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.