Kétségbeejtő az utak állapota Csongrádban

Veszélyesnek tartják a lakók a Szegedet és Sándorfalvát összekötő útszakaszt.

MN
2017. 07. 23. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélyesnek tartják a lakók a Szegedet és Sándorfalvát összekötő útszakaszt. A Magyar Közút a nyomvályúk megszüntetését az útfelület lecsiszolásával oldotta meg, mert a teljes felújításra nincs pénz. Mivel a karbantartási munkálat hónapokig tartott, helyenként az útburkolati jelek is hiányoztak az aszfaltról – írja a Hír TV.

Dudás Zoltán, a Jobbik Csongrád megyei választókerületi elnöke közölte: megkereste a közútkezelőt azzal kapcsolatban, mi fog történni a továbbiakban, ám azt a választ kapta, hogy ez egy technológiai lépcső, de késznek tekintik ennek az útszakasznak a felújítását.

A jobbikos politikusok szerint a kormány a felelőssége, hogy a Magyar Közút évek óta alulfinanszírozottan működik. A párt képviselőjelöltje, Szabó Zoltán Ferenc elmondta, majdnem minden útra jellemző a nagyon erős kátyúsodás és vályúsodás. „Ahogy járom a Csongrád megyei 3-as számú választókörzetet, azt látom, hogy az utak hatvan-hetven százaléka olyan állapotban van, amely nem megengedhető. Szegedről Ópusztaszer irányába, Sándorfalván keresztül nagyon sok busz és személyautó közlekedik, itt az élet- és vagyonbiztonság folyamatosan kockán forog.”

Az érintett szakaszon az útburkolati jelek felfestése félkész állapotban van, ezeket a munkálatokat a Magyar Közút csak a napokban kezdte el és várhatóan a hónap végéig végzi. Bálint Ákos, a Magyar Közút Csongrád megyei igazgatóságának titkára szerint nem felújítást, nem aszfaltozást végeztek, hanem a fenntartási munkák keretében az útszélkigyűrődéseket és nyomvályúkat csiszolták le. „Lakossági kérésre történt mindez. Az utazás komfortérzetét és az utazás biztonságát növeltük ezzel, hiszen simább lett az út, és biztosítva lett a vízelvezetés. Azért is festettük fel az útburkolati jeleket, mert az aszfaltozás még hosszú évekig nem valósul meg.”

Az utat naponta ötezer jármű használja – teszi hozzá a Hír TV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.