Kevesebb pénzt kapnak a gyermekvédelmisek, hogy több jusson versenysportra

Úgy tűnik, nincs szükség a tavalyról megmaradt 90 millióra a dolgozók támogatásához.

Hutter Marianna
2017. 07. 04. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint 90 milliót von el a kormány a „szociális humánszolgáltatók részére biztosított szociális és gyermekvédelmi ágazati pótlék, és egyéb ágazati bérrendezéssel összefüggő támogatásokból”, ehelyett ezt a „versenysport támogatására” fordítják.

A kedd este a Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor által szignált kormányhatározat szerint az összeget a 2016. évi költségvetés maradványából biztosítják. A pénz átcsoportosításáért Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter felel, ám túl sok időt nem kapott a feladat megvalósítására, ugyanis a miniszterelnök „azonnali” végrehajtást rendelt el.

Bár a stadionépítésekre szánt tízmilliárdok mellett aprópénznek látszik a 90 millió forint, jó eséllyel az idei évben is lett volna helye a szociális és gyermekvédelmi ágazatokban. Szinte már unalomig ismételt közhely, hogy utóbbi területeken állandó és súlyos a munkaerőhiány, legfőképpen éppen azért, mert rettentően alulfizetettek a felbecsülhetetlen jelentőségű munkát végző szakemberek. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.