Kiakadtak az erzsébetvárosiak a bulinegyed miatt

A csendrendelet szigorítását követelik a kerületiek.

MN
2017. 07. 14. 4:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erzsébetvárosi csendrendelet szigorítását követelik a kerületiek a bulinegyed miatt. A hajnalig tartó bulikra és a részeg fiatalokra panaszkodnak, azt szeretnék, ha a szórakozóhelyek más budapesti kerületekhez hasonlóan csak éjjel 1-ig tarthatnának nyitva – közölte a Hír TV.

Az Élhetőbb Erzsébetváros civil közösség fórumán Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros csoport alapítója azt mondta: „a legeslegfőbb célkitűzésünk, hogy egy valódi csendrendeletet szeretnénk, aminek nemcsak a neve csendrendelet, hanem a tartalma is”.

A lakók egymásnak adták a mikrofont, sokan a szórakozóhelyekre, míg mások az airbnb szolgáltatásra panaszkodtak. Volt olyan szórakozóhely, amelyik felajánlotta egy közeli ház lakóinak, hogy saját költségén hangszigeteltre cseréli a nyílászárókat, de a belső Erzsébetvárosban élők szerint nem ez a megoldás.

A fórumra egyébként hiába hívták a kerület fideszes vezetését, és végül az erzsébetvárosi rendőrkapitány sem jelent meg. Viszont részt vett az eseményen a kerület rendészeti igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a közterület-felügyelők 24 órában teljesítenek szolgálatot, elismerte ugyanakkor, hogy kevesen vannak, ráadásul csak szabálysértések ügyében intézkedhetnek. Az eseményen több ellenzéki képviselő is megjelent, ők a támogatásukról biztosították a lakókat, illetve közmeghallgatást és gyors döntéseket követeltek a kerületi fideszes vezetéstől – teszi hozzá a Hír TV.

Szombaton békés szemétszedő demonstrációval hívta fel az önkormányzat figyelmét a kerületet érintő problémákra az Élhető Erzsébetvárosért nevű csoport.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.