Kimutatták: Orbán Viktor lekörözi Kossuthot és Széchenyit

Az egymilliárdos büdzsével működő Nemzetstratégiai Kutatóintézet derítette ki, ki is a legnagyobb magyar.

MN
2017. 07. 19. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentő eredményt mutatott fel a Bálványosi Szabadegyetemen is bemutatkozó Nemzetstratégiai Kutatóintézet: felmérésük szerint a mai magyarság szerint Orbán Viktor képviseli a magyar nemzetet – írja az Index.

A szervezet igazgatója, Bali János néhány adatot ismertetett a „a külhoni magyarság iránti nemzeti érzékenyítést célzó” kutatásból.

A magyarországi társadalom körében végzett vizsgálatban külön rákérdeztek, hogy melyik történelmi vagy ma is élő személy képviseli legjobban a magyar nemzetet. Hogy, hogy nem: Orbán Viktor nyerte a versenyt.

Bali azt mondta, hogy minden válaszadó három személyt jelölhetett meg, és Szent Istvántól Göncz Árpádon át Hosszú Katinkáig sokféle válasz született. Ebből rajzolódott ki a következő élmezőny:

„Ezt nem mi mondjuk, hanem a magyarok” – tette hozzá Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke.

Ugyanebből a kutatásból derült ki az is, hogy a magyarok megítélése szerint mely kormányok tették a legtöbbet a határon túliakért.

Az első és második Orbán-kormányt a kutatás szerint csak egy kabinet tudta megelőzni: a jelenleg is kormányzó harmadik Orbán-kormány. Az utolsó helyen az első Gyurcsány-kormány végzett hajszállal lemaradva az utolsó előtti második Gyurcsány-kormánytól.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet tavaly egyébként egymilliárdos költségvetéssel működött – ebből 650 millió forintot fizettek ki személyi juttatásokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.