Kizárta az MSZP a Fidesszel egyezkedő képviselőjét

Móricz Eszter korábban nem szavazatra buzdított a kvótanépszavazáson. Most MSZP–DK paktumot emleget.

MN
2017. 07. 20. 6:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon, nem jogerősen kizárta tagjai közül az MSZP Móricz Eszter XV. kerületi önkormányzati képviselőt – írja a Magyar Idők. Móricz neve azzal vált ismertté, hogy a tavalyi kvótanépszavazás kampányában, „hívő keresztény nőként” nyilvánosan a kormány álláspontjával egyező nem szavazatra buzdított. Akkor fegyelmit kapott, de felfüggesztése, majd kizárása egy másik, helyi ügy miatt történt: hajlandó lett volna részt venni egy vizsgálóbizottságban, amelyet a Fidesz állított volna fel a baloldali, a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló polgármesterrel, Hajdu Lászlóval szemben.

A helyi Fidesz azért kezdeményezett fegyelmi eljárást Hajdu ellen, mert nem hajtott végre két, a testület által elfogadott határozatot. A fideszesek egy óvodafelújításra akartak költeni pluszpénzt, a polgármester azonban túlárazottnak tartotta a közbeszerzést, ezért nem volt hajlandó elrendelni a pénz kifizetését a költségvetésből. A javasolt vizsgálóbizottságnak egy fideszes, egy jobbikos és egy MSZP-s tagja – utóbbi Móricz Eszter – lett volna, de a helyi jobbikos képviselő visszakozott, mondván, nem akar részt venni „a politikai cicaharcban, amely a Fidesz és a baloldali koalíciós partnerei között zajlik”.

Móricz, akinek ügye másodfokon, az etikai egyeztetőbizottságban folytatódik, a Magyar Időknek azt mondta: kizárásában Lamperth Mónika jegyző – korábbi szocialista országgyűlési képviselő és miniszter – keze is benne van, aki szerinte a polgármestert irányítja, és teljesen rátelepedett a kerületi hivatalra, nem másért, mint hogy „előkészítse a terepet volt főnökének, Gyurcsány Ferencnek”. Szerinte azért akarják félreállítani, hogy ne jöhessen szóba a neve mint Budapest 12-es számú választókerületének szocialista képviselőjelöltje a 2018-as országgyűlési választáson. Ugyanis – állítja Móricz – a XV. kerületet a szocialisták a DK-nak ígérték oda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.