Kórházi felügyeleti eljárások: lassú és elnéző az ÁNTSZ

Egy panasz kivizsgálásnak átlagos ideje – nyilvántartásuk szerint – 98 nap volt 2016-ban.

MN
2017. 07. 20. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassú és elnéző az ÁNTSZ a kórházi felügyeleti eljárásoknál – írja a Népszava. A lap az egészségügyi államtitkárság által közölt adatokra hivatkozva kiemelte, hogy a szakhatóság tavaly 572 panaszt vizsgált, de mindebből az idén májusban csak hármat hozott nyilvánosságra a honlapján.

Több mint félezer panaszból 54 alkalommal figyelmeztetést kapott az adott intézmény, és kétszer hivatalból feljelentést tettek a rendőrségen. További 23 esetben szabtak ki bírságot, átlagosan 150 ezer forintra büntettek, összességében pedig 3,5 millió forintot fizettek be az intézmények. Egy panasz kivizsgálásnak átlagos ideje – nyilvántartásuk szerint – 98 nap volt 2016-ban – teszi hozzá a lap.

Az ÁNTSZ-hez évente alig néhány száz panasz érkezik, míg a 2010-ben fölszámolt Egészségbiztosítási Felügyelet működése utolsó évében csaknem ötezer panasszal foglalkozott – írja a Népszava.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.