Leállítanák az elektronikus jegyárusítást

A BKK függessze fel a mobilbérletek elfogadását, s nevezze meg a felelősöket – követeli az ellenzéki párt.

MTI
2017. 07. 17. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizes világbajnokságra átadott, könnyen kijátszható és biztonsági problémákkal terhelt elektronikus jegyrendszer működésének azonnali felfüggesztését és felelősök megnevezését követeli a fővárosi LMP Tarlós Istvántól. Az ellenzéki párt MTI-nek elküldött közleménye szerint az elektronikus jegyvásárlási rendszer fontos fejlesztés, de nem pótolható egy a vizes világbajnokságra sebtében összetákolt, az új metrószerelvényekhez hasonlóan a felhasználókon tesztelt, a közbeszerzés alól kivont rendszerrel. 

A fővárosi LMP ezért azt követeli a főváros vezetésétől, hogy a BKK függessze fel a mobilbérletek elfogadását, kérjen elnézést az ügyfelektől, és kártalanítsa őket papíralapú termékekkel. Követelik továbbá, hogy a BKK nevezze meg a felelősöket, és biztosítsa, hogy a hibák ne maradjanak következmények nélkül.

A fővárosi közlekedésben ez már a sokadik botrány, a hibákat felfedő felhasználókra mutogatás és sértett közlemények kiadása helyett a BKK-nak el kell számolnia az utasok előtt a saját hibás döntéseivel – szögezte le az ellenzéki párt. 

A BKK a múlt héten indította el a netes jegy- és bérletvásárlási rendszert, azonban hamar kiderült, hogy számos gond van vele. A Közlekedő Tömeg blog hívta fel a figyelmet arra, hogy már azzal is könnyen lehet trükközni, hogy mennyiért és mennyi bérletet vesz az ember. Ráadásul az ellenőröknek nincs is eszközük a mobilon bemutatott bérletek érvényességének ellenőrzésére. A blog által készített videóban egy másolt bérletet felmutatva tízből tízszer verték át az ellenőröket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.