Leállíttatták a CT-vizsgálatokat az ajkai kórházban

A berendezés elavult és nem biztonságos. A betegeket most a veszprémi kórházban CT-zik.

MN
2017. 07. 16. 6:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elavult, nem volt biztonságos, ezért az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) leállíttatta az ajkai kórház CT-jét, ezért az ajkai és környékbeli betegeket most a veszprémi kórházban CT-zik – számolt be az RTL Klub híradója a birtokába került miniszteri határozat alapján.

A stáb egyébként nem forgathatott az ajkai kórházban, ezért mobiltelefonnal rögzítették, hogy noha a kórház útbaigazító tábláján még szerepel a CT felirat, a részleg nem működik. A kórház egyik dolgozója is megerősítette az RTL-nek, hogy csütörtök óta nem megy a gép, a CT-vizsgálat miatt pedig Veszprémbe kell mennie a betegeknek.

Az ajkai kórház főigazgatója egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hétfőre ígért tájékoztatást. A betegeket átvevő veszprémi kórház főigazgatója pedig azt mondta: a hír igaz, az ajkai kórházban egy külső szolgáltató biztosította a CT-vizsgálatokat, de az eszköz a minimumfeltételeknek nem felelt meg ezért az OTH felfüggesztette a készülék működését.

Azt is elmondta, az ajkai készülék több mint tízéves. A veszprémi kórház munkatársai így most hosszabb műszakokban dolgoznak hogy ellássák az ajkai és az ide tartozó 35 kistelepülés betegeinek vizsgálatát. Dávid Gyula szerint a helyzet nem egyszerű egy nyári időszakban, amikor a szabadságolások kezdődnek, ehhez nagy szükség van a veszprémi kórház munkatársainak feladatvállalására.

Az ajkai kórház végül a riport elkészülte után reagált az RTL-nek. Megerősítette az információt, és hozzátették, folyamatban van az új, korszerű CT-berendezés beszerzése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.