Lengyel gépekkel repülhetünk közvetlenül Budapestről New Yorkba

A Budapest Airport évek óta dolgozik azon, hogy ismét legyen közvetlen összeköttetés Budapest és New York között.

MN
2017. 07. 02. 11:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel légitársaság, a Budapest Airport és a két állam együttműködésével megvalósuló légi összeköttetést jövő pénteken jelenti majd be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök-helyettes és Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter. Ezen különjáratként egy bemutatkozó repülés keretében Budapestre érkezik a LOT legújabb Dreamlinere – írja a Hír TV.hu.

A Budapest Airport évek óta dolgozik azon, hogy ismét legyen közvetlen összeköttetés Budapest és New York között. New York mellett egy másik amerikai célállomás is szóba jöhet. A napjainkban hatályos amerikai–magyar légügyi egyezmény értelmében ez Los Angeles lehet, de a kétoldalú megállapodás bármikor módosítható. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumba beolvadt Nemzeti Közlekedési Hatóság még nem indította meg azt az eljárást, amellyel a lengyel társaságot kijelölhetnék az útvonalra.

Korábban két amerikai légitársaság is üzemeltetett menetrend szerinti járatokat, de a Malév 2012-es megszűnését követően az átszállási lehetőségek hiánya miatt a Delta és az American Airlines is megszüntette a járatot. Most a lengyel Malév juthat lehetőséghez, amit segít, hogy az alacsony kerozinárak miatt kisebb a járatindítás kockázata. A lengyel társaság azért próbálkozhat a magyar piacon, mert már évekkel ezelőtt megrendelte a 253 személyes Dreamliner repülőgépeit, de Varsóból nem tudja lekötni a gépei kapacitását.

A Hír TV kereste a légitársaságot, a repülőteret és a minisztériumot is, de eddig nem kaptak választ a megkeresésünkre. A légi járatról bővebben lehet olvasni az Egek Ura Blog repülős blogon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.