Leszállítottak egy édesanyát és sérült gyermekét a szegedi villamosról

A járművezető szerint a fiú túl hangos volt.

MN
2017. 07. 18. 13:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Leszállított a villamosvezető egy szegedi nőt és fiát a 3F-es járatról, mert szerinte a gyermek túl hangos volt – írja a Délmagyar. A vezető először felszólította az édesanyát, hogy hallgattassa el a gyerekét, vagy ha nem teszi, akkor a következő megállónál szálljanak le. A nő elmondta, hogy fia értelmileg súlyosan sérült, és nem érti meg, hogy csöndben kell maradnia. Azonban azt a választ kapta, hogy akkor nem kell tömegközlekedni.

A nő végül leszállt a Glattfelder téren, és a Rózsa utcáig gyalogolt fiával. A sofőr nem árulta el a nevét, így az édesanya a közösségi oldalon az ott lévő utasokat kereste, hogy segítségükkel panaszt tehessen.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a portálnak megerősítette, hogy az érintett villamosvezető nem dolgozik már náluk. 

Mint mondta, az eset kivizsgálása során kiderült, hogy a sofőr több utas kérésének tett eleget, amikor felszólította az édesanyát arra, hogy hallgattassa el a gyereket, vagy szálljanak le, de ez nem volt mentség erre a viselkedésre. A járművezetőnek minden ilyen esetben mérlegelnie kell, és amit a férfi választott megoldásként, az nem volt elfogadható – tette hozzá Majó-Petri Zoltán, aki közös megegyezéssel való munkaviszony-felbontást ajánlott a villamosvezetőnek, ezt pedig ő elfogadta.

Majó-Petri Zoltán a villamosról leküldött anyától a helyi rádió reggeli műsorában a cég nevében bocsánatot kért.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.