Lezárások nehezítik a közlekedést szombaton Budapesten

Főként a belvárosban és a Duna-partokon kell korlátozásokra számítani.

MN
2017. 07. 08. 8:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapjának összesítése szerint szombaton az alábbi útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek a fővárosban:

A Budapest Pride felvonulás miatt szombaton 14 órától 18 óráig lezárták a forgalom elől az Alkotmány utcát, a Kossuth Lajos teret és környezetét;

15 órától 18.30-ig a Nagymező utcát és környezetét a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út között, illetve az Andrássy utat és környezetét a Hajós utca és a Jókai tér között;

16 órától 18 óráig a Bajcsy-Zsilinszky utat a Nyugati tér és az Andrássy út között;

17 órától 19 óráig az Oktogont és környékét a Jókai tér és az Eötvös utca között;

16.30-tól 19.30-ig az Andrássy utat és környezetét az Eötvös utca és a Kodály körönd között;

16 órától 20 óráig az Andrássy utat és környezetét a Kodály körönd és a Dózsa György út között;

15.30-tól 20 óráig a Hősök terét és környezetét;

17.30-tól 20 óráig a Dózsa György utat a Lendvay utca és a Délibáb utca között.

A BKK tájékoztatása szerint az M1-es metró a teljes vonalon közlekedik, de több állomást is lezárhatnak: várhatóan 15 és 18 óra között a kisföldalatti megállás nélkül áthalad a Hősök tere és az Opera közti, majd 20.30-ig a Hősök tere és az Oktogon M közötti állomásokon.

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 16.30-tól 17.10-ig az Oktogon M megállóhelyen megállás nélkül áthalad. Előreláthatóan 17.10-től 17.50-ig a villamosok két szakaszon, megosztva közlekednek: dél-budai végállomásuktól a Blaha Lujza tér M megállóhelyig, a Széll Kálmán tér M végállomástól pedig az Oktogon M megállóhelyig, azonban az utasokat a Nyugati pályaudvar M megállóhelyen leszállítják. A Széll Kálmán tér M felé tartó utasok az Oktogonnál fel tudnak szállni a villamosra.

A vizes világbajnokság előkészületei miatt 22.30-tól hajnali 04.30-ig lezárják a Pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a Budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, illetve a Lánchidat a gépjármű- és gyalogosforgalom elől is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.