LMP: Kommunista időket idéz az iskolaigazgatók leváltása

Példátlan politikai leszámolásnak tartja a Lehet Más a Politika, hogy sorban menesztik a kritikát megfogalmazó iskolavezetőket.

MN
2017. 07. 21. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanász-Nagy Máté, az LMP ifjúsági szakszóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az igazgatóválasztás rendszerének megváltoztatását szorgalmazta.

A politikus felsorolta az általa visszásnak ítélt eseteket: a makóit, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium ügyét, egy kecskeméti és a fővárosi, IX. kerületi esetet.

Úgy ítélte meg: mindezek közös jellemzője, hogy a tanári kar, a diákok és a szülők feje felett átnyúlva hozta meg a vezetőről szóló döntést a minisztérium. Megvárta a nyári szünetet, hogy eltávolítsa a rendszernek kellemetlen embereket, akik korábban szembementek a hivatalos oktatáspolitikával.

Közölte: ismét benyújtják a korábban már elutasított, általa kompromisszumosnak tartott törvénymódosító javaslatukat, amely szerint a vezetőket továbbra is a miniszter nevezné ki, ám a tantestületnek és a szülőknek vétójoguk lenne – idézi Kanász-Nagy beszámolóját az MTI.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.